Franklin Klinik AB

Personlig Träning

Över 10-års erfarenhet som personlig tränare och flera hundra klienter som referenser. Är du också redo för förändring tillsammans med mig?

Hitta den lösning som passar dig bäst

Du vet väll om att du kan få professionell hjälp med din träning vare sig du är nybörjare eller en erfaren atlet. Franklin Klinik AB arbetar dagligen med människor på vår fina anläggning hos Gymmet i Sundbyberg. Som PT kund är du välkommen även om du inte är medlem hos Gymmet.

Du kan välja mellan att betala med Swish, kort,  autogiro eller köpa PT pass . Läs mer om våra olika PT produkter nedan! Oavsett dina mål och din träningsbakgrund har vi en lösning som passar dig.
Bokning och betalning av PT-pass sker på gymmet eller via BokaDirekt.

PT Get Started

PT Get Started är perfekt för dig som aldrig tränat med PT eller på ett Gym förut och ett bra komplement till ditt träningsmedlemskap. Under 25 tillfällen om 55 minuter får du stöd, hjälp och inspiration av Franklin Klinik AB  som är licenserade för personlig träning, att komma i gång med din träning på ett säkert, kvalitativt och målinriktat sätt.

PT 60

PT 60 är vår mest populära tjänst där du tränar ensam med din personliga tränare i 55 minuter. Din personliga tränare planerar träningen efter dina förutsättningar och mål och hjälper dig under passet, för att din träning ska bli så säker och effektiv som möjligt för att uppnå önskat resultat.

PT 30

PT 30 är en perfekt produkt för dig som föredrar kortare träningspass. Du tränar 25 minuter tillsammans med din personliga tränare som planerar träningen efter dina förutsättningar och mål och hjälper dig under passet, för att din träning ska bli så säker och effektiv som möjligt för att uppnå önskat resultat.

PT DUO

Med PT Duo tränar du och din vän/kollega/familjemedlem/partner tillsammans i 55 minuter med er personliga tränare. Er PT planerar träningen efter era förutsättningar och mål, coachar och hjälper er båda under träningspasset för att uppnå önskat resultat. 

PT Smal Group

På PT Smal Grupp tränar du tillsammans i en grupp om 3-5 personer där ni coachas av er personliga tränare under 8 veckor. Tillsammans kommer ni överens med er PT gällande mål och träningsfokus i PT Smal Grupp  Du får inspiration, motivation och en härlig laganda som bara en gruppträning kan erbjuda. Du får samtidigt expertis och en professionell och individuell vägledning som en personlig tränare kan erbjuda. PT Bootcamp passar utmärkt för vänner, familj eller kollegor men blir även ett bra tillfälle att lära känna nya vänner.

Priser

Betalsätt

Det ska enkelt för dig att betala dina timmar, därför erbjuder vi dig att välja mellan att betala dina PT timmar via autogiro, Swish eller köpa timmar kontant som ett PT pass
 

PT på autogiro

  • Dela upp betalningen varje månad och få dessutom ett förmånligare pris. Som Qliro  autogirokund  du kan välja att träna 3, 6, 12eller 36 gånger i månaden.
  • Vi erbjuder autogiro på PT30, PT60 och PT Duo, PT Smal Grupp 

PT Pass

  • Ditt PT pass kan bestå av 1, 3, 10,  25 50, eller 100 timmar
  • Priset per timme blir lägre ju fler timmar du köper

PÅ FRANKLIN KLINIK ERJUDER VI:

InBody – Ta reda på din kroppssammansättning

Varför? Din hälsa beror på mer än bara din vikt. En InBody vägning visar hur fördelningen av muskler, fett och vatten ser ut i din kropp ger en tydlig bild av hur kroppen mår. En InBody-vägning kan hjälpa dig att styra din kost och träningsplan så att du når dina mål. Din första mätning ger dig en nulägesanalys och efter några veckors träning kan du se dina resultat genom att mäta med InBody igen.

Varför? När du ställer dig på en våg och ser att du gått ner 1 kg, vad är det egentligen du har gått ner? 1 kg fett? Vätska? Muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du få en bättre förståelse för förändringar i din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt.

En InBody-analys hjälper dig att lägga upp en strategi mot just dina målsättningar, förenklar träningsuppföljning och resultaten blir tydligare. Du får underlag för att skapa ett träningsprogram som är baserat på fakta om din kropp. Att kunna följa upp din satsning genom att se nuläge och sen mäta förändringen i kroppssammansättning är mycket motiverande.

Hur? Testet tar ca 2-3 minuter och genomförs snabbt och smidigt av personal på gymmet. InBody är en bio-impedansmätare som har åtta mätpunkter. Mätprocessen är enkel då du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. För bästa resultat av mätningen ska den ske innan innan frukost. Mäter man sig vid andra tider på dygnet så ska man inte ha ätit på minst två timmar. Det viktigaste är att det är samma förutsättningar vid varje mätning för att kunna få jämförbara resultat. InBody använder sig inte av empirisk data som påverkar testresultatet, därför används InBody i forskning och elitidrott och har en jämförbarhet mot DXA röntgen på 98%.

PRISER

  • Pris per mätning 399kr /tillfälle.
  • PT Klienter kostar 200 kr per mätning.
  • 6-klippkort 1490kr

Till mätningarna ingår inga kostupplägg utan vi hänvisar istället vidare till våra personliga tränare, kostrådgivare och viktcoacher hos Franklin Klinik Holistik Behandlingar.

Vikten av kroppsledsrörlighet för hälsan

Numera har vi hört talas om övningar som fungerar ledrörlighet, men vilken betydelse har de? Och varför inkludera dem i fysiska och dagliga aktiviteter? 

Ledrörlighet har som funktion att förbättra det rörelsemönster som vi genomför både i dagliga aktiviteter och inom idrotten, genom enkla rörelser som hukning, knuff, hoppning, bland annat. Därför är ledrörlighet den funktion som vårt neuromuskulära system utför när lederna rör sig, oavsett om det är i liten eller stor amplitud och fri från några restriktioner. Vi kan inte sluta prata om flexibilitet, som är förknippat med mjuka vävnader, såsom muskler, och för att kroppen ska kunna utföra sin biomekaniska funktion effektivt, behöver vi de osteokinematiska (flexibilitet) och artrokinematiska (ledrörlighet) komponenterna för att fungera i tandem. i full harmoni. 

Osteokinematisk rörlighet: De är rörelser som utförs med stor amplitud och på ett aktivt sätt, såsom: böjning och förlängning av armbågar och knän, rotationer som sker i bålen, etc… De kallas fysiologiska rörelser. 

Artrokinematisk rörlighet: De förekommer i leden mellan ledkapseln (komponent som skyddar benet, förhindrar friktion av ett ben över det andra) och tillåter fysiologiska rörelser att uppstå utan att orsaka stötar och skador längs ledstrukturerna. 

Vad händer med frånvaron av rörlighet? 

Brist på rörlighet kan resultera i en minskning av rörelseomfånget mellan lederna och vissa faktorer kan leda till detta underskott, såsom: åldrandeprocessen som sker naturligt, förlust av benmassa, minskning av utrymmet mellan lederna (intraartikulärt) , stelhet i lederna och begränsad av smärta; och särskilt stillasittande livsstil, vilket leder till bristande rörelse och stimulans för leden. 

Fördelar med övningar som utför ledrörlighet

Övningar som utför rörlighet (rörelse mellan leder) stimulerar produktionen av ledvätska som har funktionen att smörja och hjälpa till att glida av en led över den andra, vilket minskar risken för stötar och degenerativa processer och åtföljande smärta. Och utöver denna komponent minskar den överdriven muskelspänning då de bibehåller sin normala längd, och minskar därför överbelastningar och spänningar i lederna, vilket förbättrar den motoriska funktionen (rörelsen) genom att korrigera muskelobalanser.

Kroppsbalans: vilka leder behöver rörlighet? 

Det är viktigt att betona att inte alla leder behöver rörelse och många har funktionen av stabilitet och stöd för de andra, därför är teorin om led för led av största vikt för rörelseproffs att respektera och använda så att människor känner sig bekväma. detta resultat genom att ge mer livskvalitet och förebygga eller behandla skador. Denna teori säger att för att hålla vår kropp frisk behöver vi en balans mellan lederna där den ena har funktionen av stöd och stabilitet och den nästa har funktionen av rörlighet, vilket garanterar en fungerande rörelse utan kompensation. 

På grund av detta måste vi vara medvetna om varje leds individuella behov och använda den under fysiska och terapeutiska aktiviteter. 

 

Som nämnts ovan beskriver vi några särdrag hos lederna i vår kropp:

● Ankel: Det är nödvändigt att stimulera genom övningar som fungerar rörlighet, för att assistera och utföra marschen på ett adekvat och effektivt sätt; 

● Knän: Det är nästa led, och för en bra balans arbetar vi med stabilitet med övningar för att stärka benmusklerna;

● Höft: Vi arbetar med rörlighet, eftersom det är en led som tillåter breda rörelser av flexion, extension, abduktion (öppning), adduktion (stängning, närmande), inre och yttre rotationer och cirkumduktion; 

● Lumbar Column: Den har funktionen av stöd och stabilitet för bålen, så det är extremt viktigt att arbeta med att stärka denna region; 

● Thoracic Spine: Funktion av rörlighet, och utför stora rörelser såsom: flexion, extension, lateral lutning och rotation; 

● Scapular gördel: Funktion av stabilitet, huvudsakligen arbeta tillsammans med axelleden; 

● Glenohumeral (skulderkomplexled): Den har funktionen av rörlighet, eftersom de utför breda rörelser som flexion, extension, rotation, abduktion och adduktion; 

● Cervikal pelare: Kräver rörlighet, eftersom den utför storskaliga rörelser som samverkar med ögonsystemet (okulär motor). 

Efter all denna information kan vi tänka på hur vi ska använda den dagligen för att applicera den före fysiska aktiviteter eller dagligen. Rörlighetsövningar är utformade för att förbättra ledens förmåga att utföra de funktionella rörelser som är oerhört viktiga för ett hälsosamt, aktivt, smärtfritt liv. 

Franklin klinik  AB