Franklin Klinik AB

Kiropraktik

Utbildad inom kiropraktik och utför allt på min salong i Sundbyberg, Stockholm. Boka ditt besök direkt online.

Vad är kiropraktik?

Ordet kiropraktik kommer från grekiskans chiro = händer, praktos = att göra. Syftet med behandlingen är att återställa normal funktion i ryggraden med hjälp av framförallt händerna.

Kiropraktik omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av smärtor i ryggen. Ur kiropraktiken har sedan ett flertal liknande behandlingsformer utvecklats så som exempelvis naprapati, osteopati, och mjuka kiropraktiska tekniker.

 

Förebyggande vård

Varför har så många som 80 % ont i ryggen i dagens samhälle? Detta är en fråga som ännu inte är slutgiltigt besvarad men en fingervisning kan vara att doktor Wilhelm Ackermann redan för många år sedan kunnat konstatera att närmare 60 % av barnen i åldrarna mellan 7 och 14 år har en skillnad i benlängd. Barn har i regel inga större ryggbesvär, men när de når vuxen ålder och utsätter ryggen för monotona arbetsställningar eller plötslig felaktig överbelastning kommer smärtan.

Felbalansen, förvärvad redan i barnaåren, ligger alltså latent och påverkar ledernas normala rörelsespel vilket i sin tur åstadkommer reflektoriska muskelspänningar med triggerpunkter. Muskelspänningar och smärta hör intimt samman.

De allra flesta ryggbesvär är godartade där manuell terapi är en effektiv behandling. Hos en ryggspecialist görs en analys av patientens arbetsmiljö och arbetsställningar. Viktigt är också att man noterar allmän hälsostatus och aktuell medicinering. Ryggens allmänna hållning och balans analyseras ofta med en inledande mätning av benlängden. Muskelspänningar identifieras och ryggradens rörlighet och smärtpunkterna undersöks.

Vad är kiropraktisk behandling?

En kiropraktisk behandling görs för att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är kiropraktisk justering som består av olika handgrepp för att mobilisera en led eller ett ryggradsområde. Antalet behandlingar som ordineras beror på vilka besvär man har och hur länge man har haft dem.

Vad är mjuk kiropraktik?

Den traditionella kiropraktiken uppfattas av många som hårdhänt. Därför har de kiropraktiska teknikerna utvecklats för att innefatta mjukare kiropraktiska tekniker som inte gör ont.

Mitt erbjudande

Hos mig på Franklin Klinik får du den hjälpen du behöver. Med lång erfarenhet och ett trevligt bemötande. Boka direkt genom knappen nedan.