Franklin Klinik AB

Om Mig

Elitidrottaren Franklin Silva Da Santos erbjuder sin mångåriga kompetens inom hälsa, kost, massage & träning.

+ 10-års erfarenhet till ert förfogande

Franklin Silva Santos är en känd referens bland Stockholmare. Mer än 10 års erfarenhet att arbeta med träning och 6 år med behandlingar startade Franklin företaget Franklin Klinik AB holistisk Behandling. En av de större referenserna i Franklins karriär var som en drivande PT-roll hos Fitness 24Seven i både Sundbyberg och Stockholmsområdet. 

Hur allt började

Hela historien började med ett problem i magsäcken som led till mycket smärta och besvär i vardagen. Den kortsiktiga lösningen var att använda olika läkemedel menas han slussades runt mellan olika specialistläkare som ej kunde komma fram till ett svar.

Då bestämde sig Franklin för att läsa om kostnäring och ändrade sina gamla kostval till hälsosam kost och återvände till träningen. I och med denna förändringen förändrades även magproblematiken och intresset för hälsa & kost uppstod.

Studier inom kost & träning

I och med de nya utbildningarna i bagaget klev jag in och arbetade som grupptränare och kostrådgivare i Svenska Kyrkan. En extra del som tillkom under detta arbete var att hjälpa människor med funktionsnedsättning. Uppdraget var intressant, givande och krävdes både discipling samt tålamod.

Vidareutbildning

Från Svenska Kyrkan fick Franklin även inspiration att läsa vidare till medicinsk massage terapeut på Axelsson. Efter utbildningen var klar började han arbeta på Länsförsäkringar på friskvårdsavdelningen med idrottsmassage. Franklin hade mellan 8 – 12 klienter per dag.

Utifrån denna tjänst kom intresset för fysiopraktor på kinesiologiskolan. Och efter ett års studier fanns även detta som kunskap.

Fitness24Seven tills idag

De senaste fem åren har Franklin arbetat aktivt som PT hos Fitness 24 Seven i Sundbyberg. Med över 200 st långtidsklienter hade jag möjlighet att hjälpa dom med mer än bara deras träning. Utan också möjlighet att skapa en förändring med att kombinera massage, kiropraktik, kostrådgivning på de områden där det krävdes. 

I och med nöjda kunder kom även många referenskunder som eftersökte Franklins expertis. Och på så sätt kom idéen om att starta upp sin egna tränings, kost & massageklinik, Franklin Klinik AB.

Min historia tills idag

Det tog många år innan jag hittade en balans i livet som jag kallar för ett holistiskt tankesätt. 

Allt började med en hård väg där jag hamnat snett i livet, varit isolerad i över två år med depression och alkoholism som hänge över mig och många samtal med psykiatriker. Min väg ut var att återvända till träningen och med rätt kost tog jag mig tillbaka emot studier och arbetsmarknaden. 

Med mitt stora intresse för självstudier växte min självkänsla i takt med att jag fick större kunskap om livet och hur min kropp fungerade.

Det som idag får mig att må bra i livet är meditation, träning, social kontakt med människor, familjen och vänner. Även kosthållning och musik är viktigt.